alltarmojligt.nu

Alla har nog någon gång känt att de fastnat och står still. Antingen i privatlivet eller i yrkeslivet. När det händer kan det ofta vara klokt att snabbt göra en förändring i livet för att du ska kunna ta dig ur det och säkerställa att det inte blir permanent. Den förändringen behöver anpassas efter situation och person, och kan vara mer eller mindre drastisk. I de flesta fall räcker det med att introducera en ny vana eller göra något på ett annorlunda sätt för att ta dig upp på banan igen.

Ändra din livsstil

Ofta beror en sådan här känsla på att man mår sämre än vanligt. Det kan röra sig om en konstant känsla av trötthet som gör att du inte orkar ta tag i saker på samma sätt som vanligt. Det kan vara ett tecken på att du är på väg att gå in i väggen, men så länge som det inte gått för långt går det att motverka. Genom att göra upp en plan för förbättring kan du snabbt få upp energin igen. Sätt upp regler för när du ska gå och lägga dig så att du får tillräckligt mycket sömn. Skriv in fysisk träning i kalendern. Börja säga nej när arbetsuppgifterna hopar sig och du inte klarar av alla deadlines. Sluta svara på mail efter arbetstid.

Gör något annat

I vissa fall är problemet inte du, utan din omgivning. Det kanske rör sig om ett förhållande som helt gått i stå, eller ett jobb där arbetskulturen är helt osund. Om du konstaterat att det är så är det dags att hoppa av och testa på något nytt. I många fall kan det innebära en nystart av sig själv att kasta sig ut i det okända.

Om det är arbetet som är problemet kan du skaffa ett nytt jobb. Eller starta eget företag och försöka konkurrera ut din gamla arbetsgivare. Allt som behövs är en idé och lite mod. Finansiering kan du alltid lösa via krea.se eller med hjälp av sparpengar. Oavsett hur det går är det en bra erfarenhet att testa sina egna vingar på det sättet.

Lär dig något nytt

Ytterligare ett sätt att åstadkomma förändring är att vidareutbilda dig. Kanske ta en executive MBA eller gå en helt ny utbildning och byta karriär.

Ett alternativ till en formell utbildning är att utveckla dig med hjälp av en ny hobby. Det är ett bra sätt att träna hjärnan i att tänka på ett nytt sätt samtidigt som du träffar nya människor utanför dina vanliga cirklar. I så fall rekommenderar vi att du ger dig på något som är helt väsensskilt från det du gör till vardags. Börja dreja eller skaffa jägarlicens. Eller varför inte gå med i en bokcirkel som fokuserar på poesi?