alltarmojligt.nu

Om du har startat en blogg vet du att det är en fördel att kunna framställa intressanta texter snabbt och effektivt. Dina läsare vill ha dagliga uppdateringar med ny information, som du sedan också kan dela med dig av i sociala medier. Detta ger dig fördelar vad gäller sökmotoroptimering, då sökmotorer som Google gillar bloggar och hemsidor med unika texter.

Med hjälp av verktyg från Cowrite kan du enkelt skapa högkvalitativa texter under en liten tidsrymd, vilket ger dig mer tid till att hitta nya ämnen att skriva om. Textroboten från Cowrite visar hur du enkelt skriver jobbannonser och personliga brev, ovärderlig kunskap du kan använda dig av om du driver en blogg för den som vill göra karriär. Här hittar du också CV-mallar och kan läsa förslag på personliga brev.

Ny kreatörsekonomi

Under 2021 blev det nya begreppet ”kreatörsekonomi” starkt och fick uppmärksamhet bland marknadsförare. Tidningar som The Economist, New York Times och New Yorker gjorde långa reportage om den nya trenden, där kreatörsekonomin gör det möjligt för unga att själva få in stora mängder pengar via sociala medier. Begreppet myntades 2011 av företaget Youtube, men inte förrän 2020 fick det verklig fart. Att starta en blogg kan vara en del i att nå ut till en publik, samtidigt som du kan skapa innehåll som dina besökare betalar för. Här kan du koppla plattformar som Patreon och Substack till bloggen, vilket ger dig möjlighet att driva din verksamhet så att den lönar sig ekonomiskt.

Webbdagbok

Ordet blogg härstammar från början från ”web log” på engelska, och är en sorts webbdagbok som du regelbundet uppdaterar med nytt innehåll. Du publicerar inlägg som i huvudsak består av text, vilket gör det enkelt att skapa nytt innehåll. Om du driver ett företag, exempelvis inom karriärrådgivning, kan bloggen vara ett bra verktyg för att nå ut till dina kunder. För att snabbt komma igång kan du använda dig av Blogger från Google.