alltarmojligt.nu

I dag lever vi i en digital värld, det går inte att förneka. Vissa saker kan dock göra sig bättre i fysisk form i stället för i form av en mapp på datorn. För dig som vill jobba med din personliga utveckling och dina karriärmål kan det faktiskt vara bra att samla och sortera dina mål i pärmar. Här berättar vi varför.

Det som går att ta på känns mer verkligt

När du har ett karriärmål du vill uppnå kanske du skriver ansökningsbrev, skapar moodboards och skriver inspirationstexter. Visst går det bra att göra det på din dator, men det är ändå något speciellt med att fysiskt göra en moodboard. Medan du arbetar med den, klipper och klistrar, fokuserar du troligen starkare på ditt mål än om du bara skulle ha slängt ihop en mapp på din dator. Du får också en fysisk produkt som du kan ta på. Det kan göra att målet känns mer verkligt. För att det ska bli av att du verkligen tar fram och tittar på och inspireras av dina mål gäller det dock att du organiserar dem rätt. Där är pärmar ett utmärkt redskap. I dem kan du sortera i kategorier så att du lätt hittar det du söker. Du kan till exempel ha en pärm för ansökningsbrev och en pärm för inspirerande dokument. Pärmar i många olika modeller hittar du hos Swedoffice.se.

Så skapar du ett dokument kring ett karriärmål

Vad är det då för dokument du egentligen ska skapa för att nå närmare ditt karriärmål? Säg att du drömmer om att bli befordrad på din arbetsplats. Då kan du först och främst brainstorma kring detta. Ta ett papper och skriv upp alla åtgärder du skulle kunna ta till för att du ska komma dit du vill. Det kan vara att gå en kurs, tala med din chef, eller att anstränga dig mer på jobbet.