alltarmojligt.nu

När det kommer till att utveckla sin karriär är detta något som många drömmer om. Det är synnerligen viktigt för unga som nyss gått ut från universitet och vill satsa på en karriär inom en viss bransch, exempelvis inom IT eller som advokat eller mäklare. Oavsett vilken bransch man vill göra karriär inom är det viktigt att veta vilka möjligheter det finns för att utveckla sin karriär. De flesta ansökningarna av positioner och liknande sker nämligen online numera.

Intranät på företag

När det kommer till att jobba på större företag sköts väldigt mycket av personalhanteringen- och utvecklingen på gemensamma intranät. Det kan exempelvis handla om företag som omniaintranet.se vilka har utvecklat intranät för företag som gör det enklare att kommunicera med anställda och dessutom personalisera anställdas upplevelser. Dessutom brukar många intranät också lägga ut tjänster som bara finns internt inom bolag. En del företag väljer nämligen att annonsera nya tjänster internt innan de läggs ut på marknaden runtom i världen. Därför är det ofta en stor fördel att jobba på ett större internationellt företag. I Sverige finns flera bra exempel på dessa företag, exempelvis Tetra Pak, Volvo, SSAB, Ericsson och Saab. Dessa har nämligen kontor i nästan hela världen och gör i sin tur att det går att flytta utomlands vilket ofta kan vara ett bra karriärsteg.

CV och ansökningar på nätet

Förr i tiden söktes nästan alla jobb genom att skicka brev, besöka potentiella arbetsgivare eller telefonsamtal. Detta är något som nästan har försvunnit helt och hållet då de flesta söker jobb på nätet genom olika hemsidor som LinkedIn och Arbetsförmedlingen. I sin tur har detta gjort att man måste ha ett digital CV för att kunna utvecklas inom sin karriär. Dessutom brukar en del hemsidor göra det möjligt att registrera sitt CV så att potentiella arbetsgivare och rekryterare kan hitta en utan att man aktivt söker ett jobb. Detta är ganska vanligt i mer avancerade yrken som IT och konsultverksamheter.

LinkedIn

Till sist är det också viktigt att nämna LinkedIn, detta är nämligen som Facebook fast för personer som vill utvecklas inom sin karriär. LinkedIn fungerar nämligen som en typ av social media för företag och anställda som vill visa upp sig genom exempelvis produkter, reklam eller kanske söka nytt jobb. Dem har även en funktion som gör det möjligt att visa rekryterare att man är öppen för nya arbetsmöjligheter. Genom att finnas på LinkedIn blir det på så sätt möjligt att få kontakt med rekryterare och bolag som vill anställa.